A kutatóintézetről

Hírek

 

Doktori védés. Intézetünk munkatársa, Hőnich Henrik 2019. május 8-án sikeresen megvédte "A 'hazafi' és a 'nemzet' használatai: Közösségi összetartozás a 18. század végén. Osvald Zsigmond Az igaz hazafi c. műve és kontextusai" című doktori értekezését az ELTE Történelemtudományi Doktori Iskolájában.

 

Politikaelméleti konferencia. Az NKE Molnár Tamás Kutatóintézete és az MTA TK Politikatudományi Intézete szervezésében került megrendezésre A valóság kihívása: Politikaelméleti Éves Konferencia 2018 című konferencia 2018. november 15-én csütörtökön az NKE Ludovika Campuson, illetve november 16-án pénteken az MTA Humán Tudományok Kutatóházában. A konferencia programja.

 

Megjelent az intézet első angol nyelvű kötete State and Equality címmel. Benne Nagy Ágoston és Pap Milán, Horváth Szilvia, Megadja Gábor, Hőnich Henrik, Molnár Attila Károly, Novák Attila, Koi Gyula, Pető Zoltán, valamint Ekert Mária tanulmányával.

 

Kutatási pályázat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara pályázatot hirdet kutatók számára modern és kortárs eszmetörténet témakörben. Beérkezés határideje: 2018. május 10.

 

Konferencia. A Molnár Tamás Kutatóintézet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával konferenciát rendezett 2018. február 5-én Többes kötésben: Magyar-zsidó múltak és égtájak címmel. A konferencia programja.

 

Konferencia. 2017. november 24-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Molnár Tamás Kutatóintézete és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében zajlott le Az erdélyi magyar szellemi élet a 21. században című konferencia a PIM épületében. A konferencia programja itt olvasható.