Az ITKI kutatója nyerte az "Elméleti jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyv" díjat a Magyar Jogi Könyvszalonon

A Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság már negyedik alkalommal rendezte meg francia mintára a Magyar Jogi Könyvszalont az impozáns Károlyi-Csekonics palotában. A könyvszalon nemcsak 18 kiadónak és több száz jogi szakkönyvnek jelent bemutatkozási lehetőséget, hanem egyben társasági esemény, találkozási lehetőség is a jogi szakma számára. A rendezvényen négy díjat osztanak ki minden évben: a legjobb elméleti, és gyakorlati szakkönyv, a legjobb PhD dolgozat és közönségdíj kategóriákban.

Idén a legjobb elméleti jogtudományi munka díját Ződi Zsolt nyerte el Platformjog - elméletek és hatályos szabályok című munkájával, amely a Ludovika Kiadó gondozásában jelent meg. A könyvet méltató beszédében Badó Attila, a Szegedi Tudományegyetem professzora, a bíráló bizottság tagja kiemelte a munka aktualitása és elméleti értéke mellett annak olvasmányosságát és a gondos, szép kiadói munkát is. A szerző mellett a kiadó képviseletében a díjat Loványi-Petró Ildikó, a Ludovika kiadó vezetője vette át Sulyok Tamás köztársasági elnöktől, Juhász Imrétől, az Alkotmánybíróság és Trócsányi Lászlótól a Magyar Jogászegylet elnökétől.

A képen balról jobbra: Sulyok Tamás, Trócsányi László, Juhász Imre, Badó Attila, Loványi-Petró Ildikó és Ződi Zsolt