Panelbeszélgetés a közös energia-, klíma- és agrárpolitikáról

Az európai klímavédelem jelentőségéről, az Unió zöld átállásáról, a mezőgazdaság jövedelmezőségének megőrzéséről, valamint az országok biztonságát szolgáló energiamixek kialakításáról tanácskoztak szakemberek az egyetemen.

Válaszúton az energia-, klíma- és agrárpolitika az Európai Unióban címmel szervezett tanácskozást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Eötvös József Kutatóközpont (EJKK) Európa Stratégia Kutatóintézete (ESKI) és a Green Policy Center szakmai műhely március 21-én, a Ludovika Szárnyépület John Lukacs Társalgójában.

Az eseményen Tárnok Balázs, az ESKI intézetvezetője köszöntőjében azt emelte ki, az akadémiai ihletésű, de az üzleti és a kormányzati szférának is tanulságos párbeszédek nagyon fontosak a beszélgetés címébe kiemelt három területen, hiszen mindhárom jelentősen befolyásolja az európai közbeszédet. Kiemelt jelentőséget kapnak e kérdések a júniusi parlamenti választás előtt, illetőleg a július elsején kezdődő magyar soros elnökség sem hagyhatja ezeket figyelmen kívül. Hozzátette, az ESKI jelenleg is futó kutatási programja szintén kiemelt figyelmet szentel ezeknek a szakpolitikai kérdéseknek, amelyek meghatározhatják a magyar elnökség programját.

A panelbeszélgetésről, valamint az azt követő kerekasztal-beszélgetésről bővebben az egyetem tudományos portálján, a ludovika.hu cikkében olvashatnak.

 

Szöveg: Sarnyai Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: klímavédelem