XXI. Euroatlanti Nyári Egyetem: a poszt-amerikai világrend válságai és kihívásai

Magyarország NATO csatlakozása óta immár 21. alkalommal kerül megrendezésre az Euroatlanti Nyári Egyetem. A neves biztonságpolitikai szakértők bevonásával szervezett képzésen a résztvevők előadások, szemináriumok, valamint kötetlen programok keretében ismerkedhetnek meg Magyarország és Európa környezetének globális biztonságpolitikai folyamataival.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézet, valamint a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár közös szervezésében megvalósuló rendezvény tervezetten 80 résztvevő számára ad lehetőséget arra, hogy a képzés során elsajátított tudást és készségeket beépíthessék tanulmányaikba, szakmai munkájukba.

A 2022. július 25-29. között Szolnokon megvalósuló nyári egyetem helyszíne a Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központja lesz. Az előadásokon többek között szó esik majd az átalakuló világrendnek a nagyhatalmak szempontjából történő értelmezéséről, a forradalmi technológiáktól a járványokig terjedő új kihívások értékeléséről, a digitális technológiák biztonságban betöltött szerepéről, valamint a Magyar Honvédség szerepvállalásáról és védelmi fejlesztésének aktuális kérdéseiről is. A közvéleményt leginkább foglalkoztató aktuális kérdések, mint az orosz-ukrán háború, a járványügyi tendenciák, a megfigyelő technológiák és a kínai szociális kreditrendszer, vagy éppen a kriptovaluták okozta biztonsági kihívások mind olyan témák tehát, amelyek napirendre kerülnek.

Az ingyenes rendezvényen az elméleti felkészítés mellett, a szervezők egyaránt törekednek majd a gyakorlati tapasztalatok megosztására is. Ennek érdekében a résztvevők találkozhatnak majd a Magyar Honvédség Parancsnokságának és Transzformációs Parancsnokságának, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnak, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnak, valamint a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanácsnak a munkatársaival, megismerhetik a tevékenységüket és az általuk alkalmazott eszközöket.

Az elmúlt két évben a koronavírus járvány következtében korlátozott lehetőség volt a személyes találkozásokra. A XXI. Euroatlanti Nyári Egyetem idén azonban ismételten lehetőséget biztosít a résztvevők számára arra, hogy a legfontosabb biztonságpolitikai kérdéseket közösen is megvitathassák.

A jelentkezés feltételei, valamint a program itt érhető el: https://www.facebook.com/events/296405389337792/


Címkék: SVKI