Együttműködési lehetőségekről egyeztetett az NKE és az MTA

A Magyar Tudományos Akadémia elnökénél (MTA), Freund Tamásnál tett látogatást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora, Deli Gergely.

A megbeszélésen a két intézmény együttműködési lehetőségeiről egyeztettek az intézményvezetők, Oberfrank Ferenc, az MTA köztestületi igazgatója, Bőhm Gergely, az Akadémia titkárságvezetője, Török Bernát, az NKE Eötvös József Kutatóközpont igazgatója, Christián László r. dandártábornok, az NKE oktatási rektorhelyettese és Falyuna Nóra rektori kabinetfőnök jelenlétében.

Az együttműködés egyik fő irányát az MTA által tervezett tudományos tanácsadás rendszerének kialakítása, valamint további tudománykommunikációs gyakorlatok adják. Ennek keretében oktatási, képzési anyagok segítségével fognak megismerkedni a tudományos tanácsadás műfajával, valamint annak művelésével a közigazgatásban dolgozók, a közigazgatásba készülő egyetemi hallgatók, valamint a kutatók is. Az együttműködés másik irányát az Eötvös József Kutatóközpont kutatóinak az MTA szakértői hálózatába való bevonása fogja adni.


Címkék: NKE EJKK MTA